söndag 10 maj 2009

Härliga dagar på torpet!

Nu har alla får utom Selma lammat och igår släppte jag ut de flesta av tackorna med lamm. Värmlandsfår har mycket goda och starka modersegenskaper och det brukar därför bli lite stressigt i början med tackor som springer efter sina lamm. Lammen kan ju bara inte låta bli att prova hur det är att springa fort fort på ängarna. Efter en stund hade i alla fall allt lugnat ner sig, så jag och hundarna kunde njuta av den här vackra vyn från gårdsplanen.

Det är inte alltid som vallhundar vallar.
Ni som känner Doe vet att han har ett intresse som han tycker är ännu bättre än vallning, så vallhund han är!
Dellie och Sally tycker också att det är jättekul när Doe utövar sin stora hobby.
Här står tackorna som snart ska vallas
och tittar undrande över vad de tre hundarna håller på med.
Denna flock har vallats dagligen och av flera olika ekipage sedan i vintras utan att bli söndervallade.
Om man bara har möjlighet att ha ett fåtal får, har ett högt staket
och vill kunna valla mycket, då är den här rasen bara bäst!

Simba är på besök.
Hans rehabilitering går framåt med stormsteg, men han har en bit kvar innan han är helt stadig i kroppen. Pigg och full av rackartyg är han och har energi så det räcker och blir över. Vi håller alla tummar och tassar vi har för att han ska bli helt återställd från förgiftningen.

Spike är såld!
Förra lördagen påbörjade Spike sin långa resa upp till Timrå där han ska bo hos Sven. Spike, som inte gillar att åka bil, fick först lift upp till Tranås och träffade där sin nya husse och matte. Resten av resan var med husbil och då gick det bättre. Spike tränas nu i att gilla bilåkning och har enligt matte svarat bra på den träningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar