torsdag 15 juli 2010

Ty Nant-hane 1,5 år till salu

Seth, Wazz, Spike m fl som ni stiftat bekantskap med på den här bloggen har en bror som nu är till salu. Pappa är Björn Mattssons Borris och mamma är Ty Nant Day. Jag kan visa upp honom eller förmedla kontakt till hans ägare. Ring mig på 070-395 48 77.

Detta är en kille som när han var valp råkade paras ihop med "fel" köpare. De behövde få fram en fungerande vallhund till sin fårbesättning men hade inte tidigare erfarenhet av vallning. Nu skaffar de sig en tränad hund vilket är ett jätteklokt beslut eftersom de inte har all den tid som behövs för att träna upp en unghund samtidigt som de satsar och utökar sin djurhållning.

Deras valp växte upp och visade sig bli ett fullblod i de flesta avseenden, full av dådkraft. Är du intresserad av honom så ska du vilja ha en högenergihund som kräver mycket träning men som också tar emot den oerhört positivt. I hemmet och hundgården är han mycket lugn och fin och han fungerar bra i flock. Helt skottfast. I vallningen har han fina återhållna rörelser men kräver en mycket rutinerad tränare för att komma vidare och lära sig samarbeta. Även en bra hund för annan hundsport/arbete där man vill ha en hund med mycket motor. Svartvit, långhårig och normalstor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar