torsdag 9 maj 2013

Stackars Lucky

Stängde av blixten för att inte störa honom - han syns i alla fall nästan bland kornen.
Vad har Lucky gjort? Troligen träffat på den sura gamla grävlingen som bor i en håla uppe på en kulle på stora betena. I alla fall var alla lager skinn öppnade över bogen, muskeln låg helt öppen och, som det visade sig när han var sövd och kunde undersökas ordentligt, en muskel perforerad ända in till benet.

Han var med mig när jag gick en sista vända och kollade staketen, och sedan skulle han hjälpa mig att släppa ut den största tackgruppen på bete - ja, de är fortfarande inne för det blev att slänga in Lucky i bilen och lämna in honom några timmar för reparation. Egentligen borde han haft ett dränage men de vågade inte lägga det eftersom perforeringen gick ända in till skelettet, så han är bara hopsydd och jag får istället hålla stenkoll på att det inte börjar vätska sig innanför sömmen. Han har varit väldigt tapper hela tiden och försökt hålla fast vid sin positiva livsinställning trots smärtan.Nu har han äntligen somnat efter att ha mått illa i flera timmar, men jag ska sova hos honom i natt i tvättstugan så han kan få service om han behöver. Han har fått en sorts antibiotika som är specialiserad på att förhindra inflammationer i skelettet, så håll tummarna för Lucky! Visst är det en fin ring han fått om halsen istället för tratt?

7 kommentarer:

  1. Shit, hvilken uflaks! Krysser fingrene at det gror fint.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag har verkligen ingen flaks när det gäller skador och sjuksdomar. Så nu förbereder jag mig mentalt för kejsarsnitt på Mae om tre veckor...

      Igår var Lucky rätt spak hela dagen men idag på morgonen var han helt galen när slaktbilen kom och han insåg att det inte var han som skulle lasta den. Så nu har jag samma jobb med Lucky som med Bet, dvs "damage control".

      Radera
    2. Fy vilken osis! Hoppas allt går bra!

      Radera
  2. Stackars Lucky, du har verkligen ingen tur med dina hundar Lena. Men jag tror nog att det kommer att gå super med Maes valpning. HA det bra Sofie

    SvaraRadera
  3. Vilken bedrövelse Lena och stackars Lucky :( Håller tummarna för att valpningen går bra!!

    SvaraRadera
  4. Jaja, nu är Lucky sövd och sydd en gång till och ett drän inlagt. Men han är lika glad som vanligt med tratt om halsen och begränsad rörelsefrihet - hans enda bekymmer är att han inte får jobba.

    SvaraRadera