onsdag 17 juli 2013

Olika typer av hundar

Äntligen framme! Mae är den lilla svarta fläcken längst bak som äntligen kan få sitt "that'll do".
Tackor med 3-4-veckorslamm på en asfaltväg är ett riktigt slitgöra för en hund även om det, som idag, bara var 600 meter vi skulle gå i värmen till det nya betet. Det var första flytten sedan lamningen och både tackor och lamm vimsar och bräker oupphörligt.

Lucky jobbade på flankerna, upp och ner i dikena och in i trädgårdar för att se till att hela flocken höll sig på vägen och Mae satte kompassen och tryckte på längst bak. Ingen av dem hade på ett bra sätt lyckats utföra den andras jobb. Så olika till egenskaperna är faktiskt två hundar av rasen Border Collie.

4 kommentarer:

  1. Vad härligt att dom kan samarbeta och få jobba ihop. Har ju också två hundar men dom är inte intresserade av att samarbeta med varandra. Så här får dom jobba en i taqet. Znowie och jag flyttade tackor med stora lamm i helgen ca 3 km och det gick utmärkt, lugnt och stilla.

    SvaraRadera
  2. Helhäftig utveckling av Znowie!

    SvaraRadera
  3. Alltså Bop är så söt! Får verkligen svårt att motstå :)

    SvaraRadera
  4. Du Elin - det är bara att ge efter!!! Jag har sparat honom till någon som dig ungefär. Och tack för den trevliga filmen jag fick med eposten - ni är verkligen duktiga, och ni verkar ha vallat fåren väl sedan ni fick dem för de ser både trygga och respektfulla ut.

    SvaraRadera