torsdag 13 augusti 2009

Ty Nant Nike tävlar i landslaget på NM

Imorgon börjar Nordiska Mästerskapen i fårvallning och med i det svenska landslaget finns Ty Nant Nike tillsammans med sin förare och ägare Eva Eriksson som tävlat framgångsrikt med Nike i flera år nu. Men karriären inom den svenska fårvallningen är lång innan man har nått fram till de tävlingar som ger rankingpoäng till landslaget så det här är första året som Eva och Nike får chansen i landslagssammanhang. Nike (som är kullsyster med Karins Daysi) är 7 år nu och verkligt jämn i prestationerna så det kan gå riktigt bra för det här ekipaget nu i helgen. Vi på kennel Ty Nant är jätteglada och stolta när våra uppfödningar går så här långt på tävlingsbanorna. Lycka till nu Eva o Nike! Vi hoppas få någon rapport från Eva under tävlingarna så vi kan återkomma med resultat här på bloggen.

Eva har också med sig sin andra Ty Nant-uppfödning Flash till NM som i år går i Norge. Flash är 5 år nu och är första reserv i Norge om någon skulle råka ut för något och inte kan starta.

Nästa helg är det Sverige Cupen där de 30 högst rankade ekipagen inom fårvallningen 2009 startar för att göra upp om titeln och Folksams fina pris - där finns Eva, Nike och Flash för att vara med om ännu en stor och spännande tävling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar