torsdag 28 januari 2010

Vackert, skönt, perfekt!


Riktigt poetisk lät veterinären som lyste Seths ögon i tisdags.Man måste nog vara specialist för att kunna säga "skönt" och "vackert" om det man ser när man med olika lampor och glas tittar in i ett öga... Fina ögonbottnar, inte ett skadat blodkärl, alldeles rent. Med andra ord inga tecken på CEA, PRA eller katarakt. Härligt att få det beskedet veckan efter A-höfter. Blir det tal om avel för Seths del gör jag givetvis ett gentest på honom precis som jag gjorde med Doff i höstas.

Doff lyste vi också i tisdags, men det var ju inte lika spännande eftersom han är lyst tidigare och dessutom gentestad ej bärare av CEA.

Snön suger lika mycket som sjön så nu ska jag fixa mig en riktigt kaloririk och mättande lunch innan det är dags för ett utepass till. Måste sortera tackorna som ska betäckas nu, en grupp som ska till Texelbagge och en annan som ska till Suffolkbagge. Medför en hel del omflyttningar inne i fårhuset där någon grupp i taget måste tas ut på rastgården under ommöbleringen. Man kan inte påstå att det är villigt som damerna ger sig ut i snöyran - utan hund hade man fått lyfta ut dem med lyftkran! Nästa vecka åker de sista vinterlammen till slakt - SKÖÖÖNT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar