onsdag 1 februari 2012

På besök hos Doff o Sofie

Doff o Mae, första dejten. Foto Sofie.
Vi har varit i Gärestad och hälsat på Doff o Sofie. Hanna o Lovikka var också med och givetvis stod lite vallning på dagordningen. Men bagglammen var inte så träningsvana så vi fick nöja oss rätt fort. Seth tränade lite på Highland Cattle-ungdjuren, och han går verkligen bra på nöt men jag har inte tid att tävla det också.

Sedan skulle Hanna och Sofie få Doff att förstå apporten på rätt sätt - och att detta är ett problem får jag och Maja ta på oss skulden för p g a sättet som kottar och annat användes som belöning i Doffs ungdom. Och han är verkligen föremålsgalen, så felinlärningen sitter djupt i honom. Men nu är klickern med Hannas hjälp införd i Doffs liv, och jag är helt övertygad om att han snart är inklickad och då finns det ett verktyg för att få apport på rätt sätt att bli lika attraktivt som apport på fel sätt.

Och så är han ju så störtskön i vallningen Doff, liten i storleken men med ett självförtroende stort så det både räcker och blir över. Balanserad, rörlig och öppen, rörelserna helt rätt. Han och Mae skulle passa varandra perfekt så tanken att låta dem dejta i december är fantasieggande. Lika små och vallar på samma sätt utan att förstärka varandras sämsta sidor. För Doffs del är det att läsa signaler och bygga förväntningar (inte så stort problem i vallningen när han väl fått starta men i annan träning och socialt kör han igång på alla cylindrar så fort han ser minsta signal), och för Maes del ligger största nackdelen i för mycket eye i sidledsrörelserna.

1 kommentar:

  1. Japp, från Doffs sida så var det kärlek från första ögonkastet! :-)

    SvaraRadera