söndag 21 december 2008

Daysis dräktighet är inne på dag 58


Det är inte lätt att vara högdräktig och samtidigt vilja valla. Daysi får numera bara vara med på morgonbestyren ute hos fåren. Stallet är gammalt och omodernt så tackorna har diverse skrymslen och vrår som de kan stanna kvar i när alla ska ut. Med en border collie är det lätt att få ut dem. Tackorna känner Daysi och vet att det inte är någon idé att bråka. Men vid foderbänken vågar jag inte ha henne längre utan där får numera Dellie eller Doe gå in och jobba. Det är ett tufft men lärorikt jobb att hålla borta tackorna från foderbänken under tiden som jag häller upp kraftfoder. Jag tror det är bra att ha med unghundarna i det dagliga arbetet runt fåren. De lär sig hur viktigt det är att lyssna och samarbeta.

Idag har vi haft ett strålande väder så givetvis har det vallats. Söndagarna är vallningsdagar hos mig för dem som inte har egna djur men som ändå vill valla och arbeta med sin hund. Trevligt att träffas och prata vallning och hund en stund. Extra trevligt med väder som idag när de som väntade på sin tur kunde sitta och njuta en stund i trädgårdstolarna.

Har börjat ta tempen på Daysi. Idag på morgonen var den 37,5 grader och nu i kväll 38 grader. Alltid bra att ha koll på den så ser man när det är dags. Det är ju inte så lång tid kvar nu. Magen är så stor att hälften hade räckt. Ute på vardera sidan ligger det två stycken livliga krabater. Det puffas och sparkas mest hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar