tisdag 17 juli 2012

Zack långtidssjukskriven

Foto: Fanny Gott


När frambenshältan hållit i sig en månad och två veckor på Metacam inte hjälpt var det igår dags för röntgen. Bog, armbåge, "handled" och tass - allt såg jättefint ut, men för säkerhets skull skickar min klinik också iväg bilderna till en specialist de brukar anlita för en "second opinion". Men eftersom röntgen ser bra ut och Metacam skulle ha läkt en mjukdelsskada så återstår nu som troligaste orsak till hans hälta en senskada, och allra troligast bicepssenan.

Mitt värstascenario innan jag åkte till röntgen med Zack var att vi skulle behöva öppna honom och plocka ut en benflisa eller broskbit - men nej, det hade varit enkelt förstår jag nu. En senskada är mycket mer svårläkt och det handlar minst om ett halvårs konvalescens. Är det bicepssenan är den svårast av allt att få att läka - och är den inflammerad i senfästet måste man oftast klippa av den och fästa den med spik på ett friskt ställe i bogen.

Allra mest önskar jag att Zack blir riktigt riktigt bra igen - viktigare än allt annat kring skadan. Men givetvis har luften gått ur mig när han nu kändes väldigt vältränad, stark och eftergiven och jag har jobbat som en gnu i juni och juli för att kunna ta ledigt och tävla varenda tävling i augusti - årets mål var ju att starta honom i SM. Dagens i-landsproblem, jag vet, men ändå.

Nu sitter jag på tåget och ska snart lägga mig, på väg till Uppland där jag ska hålla kurs två dagar. På återhörande!

3 kommentarer:

  1. Usch, vad tråkigt. Hoppas att Zack blir riktigt, riktigt bra igen. Snart.

    SvaraRadera
  2. Nej vad tråkigt! Låter jobbigt att få en sån svävande diagnos. Jag avskyr det där med vila några månader och vänta. Ska det opereras vill man ju göra det med en gång. Tänker på Sia som fick gå ett halvår innan rätt diagnos (senfäste i bakknät).

    SvaraRadera
  3. Stackars er du har mycket otur med dina hundar hoppas verkligen att det blir bra. Hälsningar Sofie.

    SvaraRadera