lördag 20 februari 2010

Vintern är...


Vintern är unghundarnas tid, säger man ofta i träningssammanhang. De äldre kan gott vila och ladda batterierna inför den kravfyllda arbets- och tävlingssäsongen medan unghundarna görs startklara.

I december tänkte jag att det skulle bli bra med några månaders träning för Seth och sedan VP i mars-april. Dessa planer är begravda under snömassorna. Har försökt hålla nertrampat i en rastgård där det går att släppa ut några ungtackor då och då, men den är för långsmal så det är rätt begränsat vad som går att göra.

Men Seth kan nu i alla fall i trångt läge gå runt och vända djuren åt båda håll med en öppen och fin attityd. Så när rörelsen var bra har jag också lagt på kommandona och han har rätt bra koll på "keep off" och "go ahead". Han är också helt klar över skillnaden mellan "walk on" och ett flankingkommando. För "walk on" och "lay down" tar han också visselsignalerna utan problem. Så nu skulle han verkligen behöva komma ut på lite större ytor och skaffa sig erfarenheter, men det lär dröja med tanke på snödjupet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar