lördag 1 januari 2011

2010 års Ty Nant-hundar



Titeln Årets Ty Nant-hund måste bara gå till Flash tillsammans med Eva Eriksson. I final på Continental, 6:a i NM, och nu inkvalad i svenska landslaget 2011 till NM och World Trial samt första reserv till Continental. Grattis - och må ni ha många fina tävlingsår till framför er!

Evas Ty Nant Nike har inte riktigt nått fram på de stora tävlingarna men är i alla fall med i landslaget 2011 till både NM och WT efter att ha slagit till på sista landslagsuttagningstävlingen i höstas. En grand old lady som jag hoppas orkar med ett fint tävlingsår till - så länge man orkar runt banorna är det aldrig för sent att vinna.

Ty Nant Dess tävlar med Ulla Lang i Danmark och går fint nu.

Ty Nant Sack - Wazz till vardags - har påbörjat sin karriär till agilitystjärna med duktiga handlern Eva Johansson.

Ty Nant Simba och Samba har varit en stor glädje att ha som elever på nybörjarkurs i vallning i somras. En riktigt talangfull kull efter Borris u Ty Nant Day. Vem vet - kanske blir det valpar efter Samba under 2011!? Någon intresserad?

Min egen Ty Nant Seth har under året utvecklats från att vara en överbegåvad men egensinnig tonåring till en talangfull och samarbetsvillig unghund. Han avslutade säsongen med 1:a och 2:a plats på IK 1 samt förstapris.

Ty Nant Silas finns inte längre bland oss - varma tankar till Claes och Sofie som fick ta det ena tuffa beslutet efter det andra om denna speciella hund som hann beröra många. Till min glädje har istället min egen Ty Nant Doff fått flytta in hos dem och fylla tomrumet - Doff blev tyvärr inte helt frisk i hjärtat efter ormbett och hjärtmuskelinflammation, men lever ett mycket bra liv hos Claes och Sofie och deras får där han får valla så mycket han orkar och därutöver är under utbildning i spår.

Ty Nant Donna - denna missanpassade lilla galning som flyttade in i min hundgård här för två år sedan blir fyra år i mars och är en stabil arbetskraft och flockmedlem. Dock har jag ställt av henne som tävlingshund, ialla fall tills vidare, för i den miljön klarar hon inte den mentala pressen.

Och så hälsningar till alla Ty Nant-hundar och deras ägare i Norge, Sverige och Finland som jag inte träffar så ofta men vet har det bra och trivs ihop både som arbets- och tävlingshundar.

På fotot är det ingen Ty Nant-hund utan Måsarps Sapp - han får utnämningen Årets Kämpe. Han har varit här på gården i nio månader nu och jobbat hårt på att utvecklas från skygg räv till målinriktad och trogen hund. Han är tre och ett halvt år nu - tänk om man fått tag på honom lite tidigare i hans liv! Han är en mentalt mycket stark hund med härliga drivegenskaper - tyvärr vägrar han fortfarande att arbeta när det finns främmande människor i närheten, så han blir nog aldrig den tävlingshund han annars har full potential att bli.

Gott Nytt Vallningsår på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar