lördag 18 juni 2011

Seth vann och Ty Nant Doe är godkänd


Lite skryt o trams om mina egna uppfödningar, så sluta läs om ni inte tål det!

Helt i hand och harmoniskt balanserad! Underbar känsla med Seth och vi vann IK1-tävlingarna i Agunnaryd. Visserligen var konkurrensen inte mördande med 17 startande men med 93 poäng låg han 9 poäng över tvåan så vi hade klarat oss lika bra i ett större startfält. Nu har vi en IK1 till i nästa vecka men sedan ska vi försöka klara IK2 i Andrarum 9-10 juli.

Och Ty Nant Doe blev Godkänd Vallhund i Agunnaryd på 70 poäng. Han är väldigt speciell och mycket lik morfar Roy (Serge v d Zweeps) i vissa avseenden. På VP händer ju alltid det man inte väntade sig, så tyvärr blev det aldrig läge för Doe att visa upp sin starka sida, dvs en drivning som både flyttar, styr och håller tillbaka i varje steg. Grattis matte och Dodo!

1 kommentar:

  1. Det måste vara härligt att som uppfödare kunna konstatera att i och med Does godkända VP är nu sex av åtta hundar från kullen Day x Joe godkända vallhundar! (Dess, boende i Danmark, måste få tillhöra de som räknas som godkända eftersom de har ett annat system där.)

    Vi är nöjda med att fått en godkänd vallhund även om vi håller med dig i att det var synd att domare och publik inte fick se Doe i sin vanliga suveräna vallningsstil.

    Tack för all hjälp!

    SvaraRadera