torsdag 25 december 2008

Daysis dräktighet dag 62

GOD FORTSÄTTNING PÅ JULEN!

Vi märker nu att Daysis dräktighet börjar närma sig slutet. Igår var tempen på morgonen 37,3 grader och på kvällen 37,5 grader.

Daysi vill givetvis med ut för att jobba, men när hon märker att hennes arbetsuppgifter är slut vill hon snabbt in igen. Hon har börjat speka runt bland filtar och skinn för att bygga bästa boet. Däremellan ligger hon mest och sover. Numera måste hon ligga på sidan när hon vilar. Magen är alltför stor för något annat sätt ska kännas bekvämt. Aptiten är det inget fel på utan hon äter gladeligen allt hon får serverat samt allt annat ätbart hon hittar.

Idag på morgonen är tempen 37,3 grader så än dröjer de med att komma.

Någon undrar kanske varför vi håller på att ta tempen på Daysi morgon och kväll. Det gör vi därför att upptäcka när starten för förlossningsarbetet börjar. Då avtar produktionen av progesteron vilket i sin tur medför en markant temperatursänkning och det är den som gör att vi lättast kan upptäcka att nu har öppningsstadiet börjat. Inom tolv timmar men ibland upp till ett dygn efter det att temperaturen varit som lägst återgår den till sitt normalvärde eller lite högre och då vet vi att utdrivningsstadiet börjat och då kommer de....

När Daysi fick sin första kull var hennes temp nere på 36,5 grader, nästan exakt ett dygn senare tittade den första valpen ut.

2 kommentarer: