söndag 14 december 2008

Hur många valpar är det?



Dag 33 i Daysis dräktighet var det dags för mig och hundarna att bege oss österut i Blekinge. Målet för dagen var att besöka Karlskrona djurklinik för att göra en ultraljudsundersökning på Daysi. Det är lättast att se fosterna mellan dag 28-35. Efter dag 28 kan man se hjärtaktivitet hos fosterna och efter dag 31 kan man även se fosterrörelser.

När vi kom in i ultraljudsrummet ville veterinärassistenten raka hela Daysis mage. Det ville inte jag att hon skulle göra, eftersom det nu är den kalla årstiden, Daysi är ute mycket och då hade hon halva dräktighetsperioden kvar framför sig. Det slutade med att Daysis mage rakades på ett tio cm stort område där det garanterat brukar ligga foster. Veterinären kom in, satte på apparaten och där var de! Fyra små foster vars hjärtaktiviteter och fosterrörelser tydligt syntes. Eftersom merparten av hennes mage inte rakades, antar jag att det finns ytterligare några små godingar därinne.

Bilderna visar att både Daysis midjemått och mage blir allt större. Ja, inte är det så vackert - men ack så spännande att få se vilka som döljer sig därinne. Idag är det 12 dagar kvar...

Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar