tisdag 1 september 2009

Donna 3:a på IK2 i Haväng

I lördags var vi och tävlade i vackra Haväng nere vid Ravlunda skjutfält i Skåne. Där är stora kuperade fält vid havet och naturliga får som inte är för tama med lagom respekt för både människor och hundar - härligt. Och äntligen fick Donna slå broder Doff - och det var hon värd! Hon gjorde en jättefin runda, men jag insåg inte i tid att fåren låg lite för lågt på crossen så poängen hade kunnat vara en vinnarrunda med lite bättre styrning från min sida. Rutinerade Roger och Rob vann på 86 p, Jonas med Donnas duktiga halvbror Tyke tvåa på 85 p och sedan Donna på 79 p.

Nu är Donna avslappnad och fin borta både i vallningen och socialt. Hon vill fortfarande gå lite för naturligt på lättrörliga får som de här, men blir inte längre spänd när hon inser att jag ger ett annat kommando än det hon förväntade. Istället ser man hur hon snabbt och positivt ändrar sig. Hur stark och trygg hon börjar bli visade hon mig med ett bra beslut hon tog på utgången i första tävlingen. Djuren släpptes ut från ett stort släp som var väldigt likt en lastbil vilket varit Donnas största skräck näst efter borrmaskiner. Hon la sig ner när hon var i höjd med släpet där det var dags att börja vända inåt och komma till upptaget - jag inser varför hon tvekar och ger en ny högersignal. Och då samlar hon ihop sitt lilla lejonhjärta och startar på nytt och tar sig sedan målmedvetet vidare och gör ett fint upptag. Dagens bästa händelse, bättre än tredjeplatsen! Detta var Donnas första SM-poäng - i år ska vi inte vara med, men akta er till SM 2010!

Doff hade otur med en tacka i sin flock som inte var fräsch och orkade följa med de andra. Gång på gång fick han ta tillbaka de pigga djuren till henne för att hon skulle haka på och börja gå igen. Det tog tid och vi hann inte med tratten, så några bra poäng blev det inte. Men han skötte det lugnt och arbetsmässigt utan att hetsa upp sig en enda gång, och därmed är jag nöjd - och domaren var också mycket nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar