söndag 20 september 2009

Hemma från Unghundscupen

Sammanfattningen av helgen är inget vidare när det gäller våra egna resultat - men det har varit intressant att sitta och studera en massa unghundar man aldrig sett tidigare, träffa vänner och prata hund och nyheter sen sist.

Det är nu länge sedan Doff var olydig och het under tassarna - men den här helgen var det så. På lördagen låg han och laddade så han skakade när han visste att det var hans tur. Varken lugnande prat eller morrningar hjälpte. Rundan slutade på 84 poäng, vilket med lätthet hade kunnat vara 95 om han inte legat på som han gjorde. Idag gjorde han i och för sig en mycket bra insats i hämtet med ett lamm som absolut inte skulle med, men jag bröt ändå och gick av banan när jag tappade humöret vid fållan där ett får skuffade sig förbi mig och jag insåg att vi inte hade chansen att spika 10 poäng rakt in. Sett så här i efterhand var det kanske synd för de poäng han hade fram till dess var inte så dåliga, men tyvärr har jag snabbt till adrenalinet och lite illa genomtänkta beslut när sådant händer. Nu fick han ju i slutresultatet bara poängen från lördagens tävling, och med söndagens poäng hade han åtminstone legat kring 10:e plats.

Doff hade haft en tik på besök för parning två dagar innan vi åkte och han var fortfarande rätt okoncentrerad och tramsig och trodde att Donna skulle vara stand in för den försvunna lilla läckerbiten som farit hem till Gotland igen. Närmaste veckan får visa om detta är något att skylla på eller om det är dags för en ny uppgörelse mellan oss. Nåväl, hanhundar brukar stabiliseras i rangen och ge sig senast i treårsåldern.

Donna var lite spänd första dagen och gjorde en för stor utgång vilket resulterade i en viss yvighet innan vi fått gemensam koll på läget. Idag kändes hon mycket mjukare och lugnare och samarbetat var på topp hela tiden - när hon ibland kastar ett snabbt öga åt mitt håll för att se att jag är med så känns det bara så bra ända in i hjärtat, lilla Donna som har haft så svårt att förstå människor. Hon är fortfarande lite för "naturlig" i vissa lägen och tar då fel på kommando - inga allvarliga händelser men på en tävlingsbana tickar det lätt iväg 2 - 5 poäng. Donna är jämn i prestationerna även om det är svårt att gå helt felfritt med henne ännu. 77 och 81 poäng = 158 totalt av 200 känns helt OK med tanke på Donnas bagage för att ta sig så här långt. Nu siktar vi mot nya mål. Nästa tävling är på Öströö 10 oktober.

1 kommentar:

  1. Vilka framsteg Donna gjort sen i våras. Jag tror stenhårt på den damen.

    Doff behöver nog landa, vilken upplevelse han var med om och tänk en ny generation föds snart. Vi vet ju vilken kanonhund han är och när allt stämmer på tävlingsbanan syns det också i resultatlistan.

    Karin

    SvaraRadera