onsdag 17 april 2013

Stackars Mae och Red Bet
Stackars Mae - hon är jättetrött och vill inte haka på de andra hundarna, inte ens ett gäng vildsvin igår fick igång henne riktigt (det är i vanliga fall en favorit att ställa gris). Ska man tro att hon är dräktig och har däckat lite tillfälligt under hormonomstormar?

Jag har varit i Fjugesta hos Fanny och Thomas och hållit kurs över helgen, och i fredags hade jag plussat på med en semesterdag med egen träning. Då var Mae sig rätt lik och tränade bra, och Fanny lovade att hjälpa mig att filma eftersom jag tänkte fixa en liten "reklamfilm" för intresserade valpköpare. Men så började det regna och vi bestämde att skjuta på filmandet till på söndagen efter kursen. Mae var med som lite "kurshund" på lördagen och började kännas frånvarande redan då, och på söndagen var det som att hon inte befann sig på samma planet som vi andra, så "reklamfilmen" var bara att ge upp. Och här hemma har hon fortsatt att strosa omkring för sig själv eller går och lägger sig och dåsar. På söndag har en tredjedel av dräktighetstiden gått, och det är bara att vänta och se!


Med hem från Fanny och Thomas hade vi också denna lilla skönhet - FTW Red Bet, 10 veckor - ni får hålla till godo med några snabba telefonbilder tills jag hinner fixa bättre. Jag har fått förtroendet att bli fodervärd åt henne, och ja, det blev till slut ett oemotståndligt erbjudande. Läs mer om kullen på Thomas och Fannys hemsida. Jag har haft Thomas och Bets mamma Win som elever sedan förra våren och vet vad Win går för, och roligt nog seglade ekipaget också upp som rookies och knep tredje pallplatsen på Unghundscupen i höstas (och akta er i höst också för i år kommer han med en fin unghane, liksom Win också egen uppfödning).

Bet är också lite släkt med Lucky; Hennes farfar Cheviot Jamie är kullbror med Luckys pappa Cheviot George. Om det är ett släktdrag går väl inte att säga, men hon har samma positiva energi och coolhet som Lucky - finns inget som är farligt och allt är roligt! Så värst mycket oskuldsfull valpsöthet finns inte kvar i Bet, utan det är redan mycket attityd och utstrålning. Dessvärre tände hon också andra gången hon fick följa med mig in i fårhuset, och då menar jag T Ä N D E - inte lite fiset eyeande utan boxgrindar och mellanväggar for åt alla håll! Konstigt nog, tycker hon, får hon inte vara lös där inne fler gånger. Nu ska jag sysselsätta henne med lite annan träning och hjärngympa, så hon inte blir enveten på får. Första dagen klickertränade jag henne till att inte äta vildsvinsbajs i skogen - en lämplig förening av nytta och nöje. Igår klickade jag henne till att springa över en bit gummimatta i lagården. Vi får se vad det blir för övning idag...men solen lyser och tjälen börjar släppa, om det fortsätter så här går det nog att börja vårbruket på en del väldränerade åkrar om någon vecka.

6 kommentarer:

 1. Åh, vad skoj att få uppdateringar om Bet. Jag tror att ni blir ett superteam :)

  SvaraRadera
 2. Det låter som att Bet är nästan lika smart som sin bror! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst Cecilia är det roligt med så här framåt valpar! Fast det är upp till bevis för dig och King om smartheten när vi ses nästa gång.

   Radera
 3. Framåt, smarta OCH snygga är de båda två! :)

  SvaraRadera
 4. Spännande Lena med en ny liten! Ska bli kul att se henne...och det låter som det är en hund som passar dig ;)

  Det låter ju verkligen också som att Mae har "normal" symptom på graviditet!! Du kommer att ha fullt upp i vår.
  /Anna-Lena

  SvaraRadera
 5. Tro inte att det räcker Anna-Lena! När Maes valpar är en vecka gamla kör stora sommarlamningen igång och håller på till midsommar. Och efter det börjar ju valparna vara lagom gamla för att vara ligister i fullformat.

  SvaraRadera